Nitritsalt pris från 19 kr/kg, välj förpackningsstorlek
Hel säck är 25 kg
OBS! Beställer in 15 kg och mindre skickas det till schenkers ombud
Hel säck 25 kg skickas direkt till er utan underskrift (önskas kvittens välj hemleverans i kassan), skriv i meddelandet om ni önskar schenker levererar till bestämd plats (t.ex. vänster om garagedörren) MEDDELA OSS EV. PORTKOD ELLER LIKNANDE NÄR DETTA KRÄVS FÖR LEVERANS, SE VILLKOR
Levereras vakumpackat eller i säck beroende på vikt
Levereras ej i 1 kg påsar utan beställd vikt i en påse / säck
Ett utmärkt salt att använda när du röker kött eller tillverkar korv
Köttet blir saftigare och ser trevligare ut
Använd när du t.ex. röker ett älghjärta eller rådjurslår, funkar också fint när man kokar saltrulle
Vakuumsalt med nitrittillsats använder du som arbetar med charkvaror för att hindra mikroorganismers (Clostridium Botulinum) tillväxt i köttprodukter. Det är ett finfraktionerat, högraffinerat salt med kubformade kristaller och en hög renhetsgrad.
Innehåller: 0,6 % natriumnitrit. och 99,4% salt
Grund Recept
8,9 liter vatten
1100 g Nitritsalt
300 g Socker
- 1. Koka upp vattnet och rör ner sockret och saltet tills allt är upplöst.
- 2. Låt lagen svalna till rumstemperatur
- 3. Tvätta köttet rent från blod och annat och sänk ner köttet i saltlagen Lägg en vikt över köttet eftersom det kommer flyta i saltlagen.
- 4. Saltet drar in i kött ca: 1cm/dygn
Saltning av julskinka
1 liter vatten
16 cl nitritsalt
2,4 cl socker
20 kryddpepparkorn
1. Koka upp vattnet och rör ner sockret och saltet tills allt är upplöst.
2. Låt lagen svalna till rumstemperatur
3. Spruta in lagen i skinkan
4. Låt skinkan ligga i kylskåpet 2-3 dagar innan tillagning
Om ni saknar saltlagespruta så har vi även en sådan